به گزارش جام جم آنلاین، محمدصادق حسنوند درباره افزایش آلودگیهوا در کلانشهرهای کشور و استفاده از سوخت مازوت در صنایع و نیروگاهها عنوان کرد: در این خصوص ما قانون هوای پاک را داریم که در آن به شرایط استفاده از سوختهایی ماننند مازوت اشاره شده است.
وی ادامه داد: براساس ماده ۱۳ قانون هوای پاک صنایع و نیروگاهها از سال ۱۳۹۷ به بعد در صورت نبود سوخت استاندارد میتوانند از مازوت استفاده کنند. اما به این شرط که از تجهیزات کنترل آلودگیهوا بهره ببرند.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست باید بر فعالیت صنایع و نیروگاهها نظارت داشته باشد تا آلایندگی آنها در حد استاندارد باشد.
به گفته حسنوند اگر صنایع و نیروگاهها از تجهیزات مناسب استفاده کنند میزان آلایندهها ۹۰ تا ۹۸ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
وی درباره اینکه آیا کشورهای موفق از سوختی مانند مازوت استفاده میکنند؟ نیز توضیح داد: در کشوری مانند آلمان حدود ۳۴ درصد از نیروگاهها از زغال سنگ سخت استفاده میکنند که آلودگی بیشتری از مازوت دارد. در ترکیه نیز حدود ۳۰ درصد صنایع و نیروگاهها از زغال سنگ سخت استفاده میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: اما این کشورها از تجهیزات کنترل آلودگی هوا استفاده میکنند و به این شکل میزان انتشار آلایندهها را کاهش میدهند.
حسنوند یادآور شد: در واقع این کشورها استفاده از تجهیزات کنترل آلودگی هوا برای نیروگاهها به عنوان سیاست جدایی ناپذیر از راهبرد کلان تامین انرژی شناخته میشود.
وی با اشاره به اینکه باید از تجربه کشورهای موفق در این حوزه استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: در کشورمان براساس قانون و در صورت نبود سوخت استانداراد میتوان از مازوت استفاده کرد البته با این شرط که صنایع و نیروگاهها از تجهیزات کنترل آلودگیهوا استفاده کنند.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در واقع در کشورمان نیز از سال ۱۳۹۷ سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نفت و وزارت نیرو باید برای اجرایی شدن این مساله اقدامات لازم را انجام میدادند.
حسنوند با اشاره به اینکه کشورهای موفق با استفاده از تجهیزات آلودگیهوا توسعه را لنگ نمیگذارند، گفت: این در حالی است که در کشورمان بی توجهی به این مساله سبب ایجاد مشکلات اقتصادی و اجتماعی برای شهروندان میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که استفاده از تجهیزات کنترل آلودگیهوا قیمت تمام شده برق را چقدر افزایش میدهد؟ عنوان کرد: نتایج بررسیها نشان میدهد استفاده از این تجهیزات بین ۴ تا ۱۷ درصد هزینه تمام شده برق را افزایش دهد. اما باید توجه داشت که این هزینه به صرفه است.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اینکه در کشورمان دسترسی به تجهیزات کنترل آلودگیهوا وجود دارد؟ بیان کرد: ساخت این تجهیزات پیچیده نیست و توانمندی لازم برای ساخت آن در کشور وجود دارد. اما مشخص نیست سازمان حفاظت محیط زیست چرا به این مهم توجه نمیکند؟
حسنوند تاکید کرد: در این بین مسئولان اگر به دنبال راهکاری برای کاهش آلودگیهوا هستند باید به دنبال توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد